Tänk att ha detta att titta på i badet

Året 2018 lär gå till historien som året då vi övergav den strama vita inredningsstilen. Vitt är tydligen helt ute. Nu gillar vi färggrannt, men för en skulle behöver det inte bli skrikiga färger för det. Tvärtom. Däremot ser vi till exempel pastellfärger som pryder väggar och tak(?). Då är det antingen rosa, eller grönt som går mot grått, eller blått som går mot azurblått eller mot turkos. Vi ser också mer mönster, inte bara på väggarnas tapet, utan även på golv – och till och med på tak. Väljer man vackra mönster på golvet eller innertaket, kan det var snyggt att låta mönstret träda fram, och då ha en mer diskret färg på väggarna.

Några badrumstrender

Vi lägger allt mer resurser på vår inredning, och då handlar det om inredning i kök, badrum och vardagsrum. Det är här som inredningstrenderna går som snabbast. Därför är det spännande att följa med i det som är populärt och som många väljer och tycker om.

Vi ser mer och mer runda speglar, eller ovala om man inte vill ha helt runda speglar. Borta är det fyrkantiga. Speglarna ser också mer lyxiga ut än tidigare. Inte helt ovanligt är speglarna med ramar i guld. Varför inte? Med tanke på de kostnader vi lägger ner på badrumsinredningen vill vi ha en mer lyxig stil.

Handfat och badkar

Även handfaten och badkaren är antingen runda eller ovala. Det fyrkantiga, och maskulina är borta och har ersatts av äggformade mandat och badkar.

Metall

Vi ser också många inredningsdetaljer som går i mässing, krom eller i annan metall. Varför inte inreda med en fondvägg i mässing? Metallerna ger en lite lyxigt intryck och står sig fint mot alla färger.

Vem ska genomföra det du önskar?

När du väl bestämt dig för färger och material gäller det att hitta någon som kan förverkliga dina planer. Hur gör du då? Och finns det sätt att hitta en bra hantverkare? Det finns det absolut. Du kan alltid rådfråga vänner och bekanta, och grannar om de har erfarenhet av någon som är duktig på att renovera badrum. Det osäkra är dock, att även om de tycker de har varit bra för dem, är det inte säkert att du tycker det samma.

Rådfråga nätet?

Ett annat sätt är att googla efter en hantverkare. Skriv då ”renovera badrum Stockholm”, eller byt ut Stockholm med namnet på den ort där du bor. Då får du flera olika förslag på hantverkare som arbetar nära dig. Be då olika företag om offerter, så att du kan jämföra dem med varandra. Du vill ju inte få en chock när du ska betala fakturan. Be sedan om referenser. Väljer du då ett av dem, eller flera, fråga om de gör ett kostnadsfritt besök i ert hem. På så sätt kan du få ett intryck av dem som du antingen gillar, eller inte. Fortsätt läsa här om du vill veta mer om badrumsrenoveringar: renoverabadrumstockholm.com.