Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Så tar man bäst hand om villan

De flesta villaägare vet att om man ska äga en villa bör man ta hand om den. Som det ser ut just nu, krävs det att man drar på sig blåstället under mesta tiden som man är ledig. Bäst vore det ju som villaägare om man är ganska händig. Det hjälper ju om man är någorlunda händig och kan renovera, spika och måla själv. Men det är inte alltid så. Ibland måste man anlita någon annan som gör jobbet.

Här listar vi några av de hantverksjobb som man inte bör göra själv:

Dra nya elledningar själv

Nästan allt annat kan man göra själv där hemma, men att dra elen själv är  direkt farligt. Elen är något som man bör ha den allra största respekten för. När det kommer till el som inte sitter fast i väggen, som sladdar, det kan man göra själv, men aldrig göra nya uttag eller sådant som sitter fast i väggen.

1.Dra nya VVS-rör

Här avråder vi från att lägga egna VVS-rör själv. Det kan bli fel, och skulle något hända med rören; att de går sönder eller liknande blir det svårt, till och med omöjligt att få ut på hemförsäkringen om det kommer fram att det är du, som lekman, som har gjort det själv.

2. Dränera runt huset

Man bör inte gräva på egen hand runt huset för att göra en dränering. Det tar för lång tid och du riskerar att skada dig. Då är det bättre att anlita ett företag som kan hantera en grävmaskin och vet hur man lägger dräneringsrör, dräneringsskiva eller en luftspaltsmatta.

3. Lägga nytt tak eller tvätta tak

Ska man täta eller lägga nytt tak, bör man absolut veta vad man gör. Annars riskerar man att ha ett tak som inte håller tätt. De flesta försäkringsfirmor ersätter inte för skador där vatten har runnit i genom taket – så pass vanliga är skador från taket.

4. Renovera fasad och fönster

Det kan vara svårt att renovera fasaden, särskilt om det är en fasad i annat material än träpaneler. Det är inte säkert att det blir så snyggt, eller på sådant sätt att fasaden skyddar huset, som det bör.

5. Måla om fasad och fönster

Det kan vara förenat med risker att måla om hela huset själv, liksom fönster. Särskilt om du har ett högt hus och svårt att nå överallt. Man bör hyra eller bygga en byggställning för att nå alla ställen på fasaden, särskilt under taket och på höga gavlar. Det är inte värt risken att ge sig upp på fasader och liknande. Läs mer om hur du kan anlita ett företag för fasadmålning i Stockholm på: http://www.fasadmålningstockholm.com.