Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Rädda rören med hjälp av relining

Ordet stambyte får de flesta att rysa, både av tanken på att man måste riva upp väggar och golv och av kostnaden som uppstår när rören måste förnyas. Då kan det vara bra att veta att det finns andra alternativ än det traditionella stambytet där alla gamla rör måste tas ur och ersättas med nya.

Relining istället för helt stambyte

Lösningen kallas för relining eller rörinfodring som det heter på svenska, vilket gör det lite lättare att förstå vad det handlar om. Vid relining sätter man ett nytt plaströr eller blåser in en slags epoxiförstärkt strumpa inuti de befintliga avloppsrören eller vattenledningarna. Det ger en stor fördel, nämligen att man inte behöver ta ut och ersätta de rörledningar som redan finns i huset.

Hur mycket man ändå måste bryta upp för att komma åt rören beror förstås på hur installationerna ser ut bakom, men i regel räcker det med att man öppnar upp i ett badrum eller kommer åt rören nerifrån källaren för att kunna göra detta. Du slipper alltså förstöra hela inredningen för att kunna förnya rören, vilket gör att du spar pengar.

Relining är i normalfallet mycket billigare än ett stambyte då arbetet går snabbare och materialen som behövs är billigare. Det gör metoden till ett attraktivt val, oavsett om du är villaägare eller ansvarig för en större hyresfastighet.

Enklare och snabbare lösning

För att säga det kort så är fördelen med relining att det är enklare att genomföra jobbet och att det går snabbare än ett helt stambyte. Du kan helt enkelt släppa mardrömmarna om månader av att använda en bajamaja ute på gården och att behöva duscha i simhallen. Relining går på några dagar och du får ett slutresultat som håller lika länge som ett vanligt stambyte. Det betyder att du inte behöver oroa dig för dina rör mer i din livstid (såvida du inte tänker bli långt över 100!).

Kontakta ett företag som utför relining i Stockholm idag så berättar de mer om hur det går till och hur du kan spara både tid och pengar på att välja denna metod.