Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Njutbara dagar på hemmaplan

Stickor i fötterna? Trött och trist trä? Har din uteplats stagnerat och behöver ett lyft? Vill du förlänga livslängden på din altan med slipning och inoljning så bör du ta hjälp av proffs!

När du kliver ut för att möta sommarens första solstrålar och istället får en sticka i foten, då är det hög tid att ringa efter hjälp. Har du en uteplats eller liknande så vill du ta hand om den. Ett trägolv är vackert och behagligt och därmed mycket trivsammare än plattor och sten, men du behöver också slipa din altan med jämna mellanrum. Korrekt omvårdnad ger din altan en längre livslängd. Oavsett träslag, storlek på altanen och utförande så ska den slipas ungefär vart tredje år. Naturligtvis finns det firmor som är experter just på att slipa altan och du vill säkerligen ha det gjort snabbt och smidigt och med bästa resultat. Kontakta en firma som kan komma relativt direkt och be dem att både slipa och behandla din altan.

Trä är ett levande material

Trä är ett naturligt material som kan ta ordentligt med stryk om det missköts. Det kan också hålla otroligt länge om du sköter om det och ger det den omsorg det behöver. Varje år ska ett altangolv tvättas och oljas in och ungefär vart tredje år ska det slipas innan det oljas in. När du börjar se sprickor i golvet och får stickor i fötterna, då vet du att det är hög tid för mer omsorg. Det går att hyra en slip och slipa altan själv. Vill du slipa för hand (på alla fyra med slipkloss) så får du räkna med att det tar mycket tid, men det blir förstås ett fint resultat. Hyr du en slipmaskin får du ta det lugnt och metodiskt. Med en maskin går det fort och det händer att det blir för hårt, vilket påverkar hela arbetet.

Att anlita proffs till allt

Väljer du att anlita en firma som är specialiserad på att slipa altan så kommer de med sina specialmaskiner och erfarna arbetare som vet hur hårt varje golv behöver slipas för bästa resultat. Det går fortare och du får bästa möjliga resultat. Dessutom har de koll på vilken olja du bör använda beroende på träslag, slitage, klimat och utseende. Tänk så mycket tid och jobb du kan spara genom att hyra in yrkesmänniskor. Bara välj hur du vill att det ska se ut och se resultatet slipas fram.