Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

När du behöver bygglovsritningar

husritningar och husbygge

Ska du bygga nytt och behöver det där viktiga bygglovet? Du vet väl om att man inte bara kan ansöka om bygglov, utan riktiga ritningar på hur man har tänkt sig huset? Och ju bättre bygglovsritningar är, desto mer säkert kommer du att beviljas dem. Så se till att anlita den bästa arkitekten som kan hjälpa dig med bygglovsritningarna.

Vill du bygga ett enplanshus eller med våningar? Vill du ha ett ultramodernt hus eller ett som påminner om äldre trähus? Smaken är ju olika även om man vill bygga nytt från grunden. Det är ju alltid väldigt spännande att bygga nytt. Men har du bra ritningar blir bygget enklare att bygga sedan.

Huset ska helst smälta in i omgivningen

Kommunen som ska bevilja bygglovet vill veta hur huset är tänkt att bli – kommer huset att passa in i omgivningen eller kommer det att utmärka sig och sticka ut? Blir huset ett avbräck från omgivningen så kanske det blir svårt att få sitt hus beviljat bygglov. Därför är bygglovsritningarna när det kommer till om du får ett bygglov eller ej. Då är det bäst om man ser till att anlita erfarna arkitekter som förstår hur de ska rita, både så att du som ska bo där blir nöjd, och att även huset smälter in i omgivningen och inte stör för mycket. Ofta är det sådana skillnader som man kan se när en arkitekt har varit i farten och ritat huset så att det verkligen passar in perfekt på den plats där huset ligger.

Arkitektens kompetens sätts på prov

En arkitekt som lyckas få in huset i situationsplanen, det innebär att huset ska vara lagom långt borta från vägar, tomtgräns och andra byggnader. Husets fasad ska tydligt framkomma i ritningen och även hur huset ska se ut inuti. Även hur taket ska luta och hur huset ska stå i förhållande till den omgivande marken och höjder i den. Det är många detaljer som en kommun som ska bevilja bygglov, vill känna till och som underlättar för dem att ge ett beviljande av bygglovet.