Hur skiljer du på bra och dåliga hantverkare?

Att välja de duktiga byggfirmorna från de som inte är värda att satsa på är inte lätt. Vad säger ett första möte om hur någon jobbar? Inget. Därför är det viktigt om det är så att man planerar att bygga ut sitt hus, eller om man vill ha en utbyggnad på sin tomt att välja rätt hantverksfirma för arbetet. Om man börjar framifrån och tänker bakåt, det vill säga om man tänker på vad det är man vill ha, och väljer utifrån resultatet som man önskar sig, kan det vara lättare att stapla upp vilka kriterier som ska till för att man ska hitta rätt byggfirma.

Du vill ha en utbyggnad, som är noggrant byggd och som har lampor på rätta ställen, rör som går till rätt rum i tillbyggnaden. Du vill ha raka väggar och rätta mått på grunden. Du vill med andra ord ha en noggrann hantverkare. Någon som har byggt hus förut och som vet hur man gör för att tillbyggnaden ska bli så bra som möjligt. Du vill ha någon som kan gjuta i betong. Du vill ha en hantverkare som kan spika reglar och väggar och du vill ha en elektriker som kan dra el åt dig.

Kontrollera den hantverkare du vill anlita

Då kan du börja med att googla tillbyggnad Stockholm (om du bor där). Skriver du in tillbyggnad, plus orten där du bor, får du upp företag som arbetar med tillbyggnader på din ort. Efter det kan du kolla upp företaget på allabolag.se. Där kan du se hur länge företaget har funnits, vilka som äger företaget och vilken ekonomi de har. Tycker du att något företag ser intressant ut, kan du be om offert och referenser. Du kan särskilt vara noga med att de ringer upp dig så snart de bara kan när du har ringt dem. Dröjer det flera dagar innan de ringer, kan det tyda på att de egentligen har för mycket arbete, än vad de egentligen hinner med. Då bör du dra åt dig öronen för det kan innebära att de börjar slarva om de inte har tillräcklig arbetskraft för att ta på sig ditt bygge. Det är ju du som ska ha tillbyggnaden i fler år, inte de. Läs mer om ett byggföretag som uppfyller alla dessa kriterier och som arbetar med tillbyggnader i Stockholm på: tillbyggnadstockholm.com.