Dags at byta fönster i fastigheten?

Har era bostadsrättsägare svårt att se bra ut? Om det är så, finns det en del man kan göra för att åtgärda det problemet. Även om bostadsrättsföreningen skulle vara en relativt ny BRF, kan det ändå – med tanke på de nyheter vi ser på marknaden – vara så att vill genomföra ett fönsterbyte som ger BRF-ägarna nya möjligheter. Man kan vilja få de senaste funktionerna när det kommer till nya fönster.

Skydd mot solen

Sådant är fönster som skyddar mot solen. Då lägger man på en särskild yta på fönstret som gör att solens farliga UV-strålar inte tar sig in. Man kanske vill ha ljuset in genom fönstret (givetvis) men inte att de skadliga strålarna från solen letar sig in.

Självtvättande fönster

Man kan vilja ha fönster som ät lättare att tvätta än andra. Då kan man ha en yta på utsidan av fönstret där smutsen inte fastnar lika lätt. När det sedan regnar faller smutsen av. På det sättet blir det mycket lättare att tvätta dem sedan.

Vridbara fönster

Detta är fönster som underlättar vid tvätt av fönster. Då vrider man fönstret i nästan 360 grader. Istället för att man måste hänga utanför fönstret kan man bara vrida fönstret för att komma åt att tvätta på utsidan, lika lätt som insidan.

Inbrottsskyddade fönster

Fönster med särskilt inbrottsskydd är fönster som inte splittras när, eller om de går sönder. Oftast är det stora reklamfönster till affärer som har denna typ av inbrottsskyddade fönster, men bor man i ett särskilt utsatt område, eller på nedre bottenplanet, då kan man vilja ha denna typ av fönster som gör det omöjligt för en eventuell tjuv att göra inbrott. Då kommer tjuven inte in oavsett om han eller hon har slagit sönder fönstret. Det splittras helt enkelt inte.

Skottsäkra fönster

Även på nedre botten kan man vilja ha skottsäkra fönster. Detta är fönster som inte går sönder av något alls egentligen. Förutom av väldigt hög hetta, om det skulle brinna till exempel. Det är inte särskilt ofta man vill skaffa skottsäkra fönster, om det inte är så att man vet att det kan förekomma.