Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Fräscha upp badrum för 5000 kronor

badkar och trägolv

Är det möjligt att fräscha upp ett badrum för 5000 kronor? Anledningen till att frågan ställs är att fler och fler drömmer om ett nytt badrum, men att denna dröm kolliderar med hur mycket pengar man har att röra sig med. Att renovera – eller helt byta ut – ett badrum kostar pengar och det handlar dessutom om projekt som tar rätt mycket tid anspråk.

Vilken badrum drömmer du om?

Kan man då, med en relativt snäv budget, nå en förändring eller måste man idogt spara ihop pengar till dess att man kan genomföra ett större ingrepp? Det går definitivt att komma ganska långt med 5000 kronor och det går att skapa ett badrum som verkligen känns rent, fräscht och inbjudande med den summan som tak.

Det mesta handlar naturligtvis om vilket skick det nuvarande badrummet är i, vilket material som finns samt hur pass stort – eller litet – det är. Ska man börja byta toalett, byta blandare, kakla om eller köpa en ny dusch så sticker kostnaderna också iväg.

Är det däremot möjligt att behålla stommen och fräscha upp runt omkring – ja, då kan man med små medel skapa en kraftfull förändring. Något som främst kan ske genom två saker: färg och ny inredning.

Hitta en röd tråd och följ den

Vi kan säga att ditt badrum är en klassisk relik från 70-talet där furu utgör basen. Det är helt enkelt ett badrum där trä är dominerande och där följden av detta blir ganska trist. Tacksamt då är att trä är väldigt enkelt att förändra och att man kan fräscha upp genom att måla väggar och tak. Innan man bestämmer sig för en färg så bör man dock tänka på följande: trä och fukt går sällan hand-i-hand och man bör därför låta en målare undersöka kring huruvida det finns fuktskador eller andra otrevligheter i panelen.

En målare kan även ta fram lämplig färg att använda; färg som klarar av fukten i ett badrum. Ger målaren grönt ljus så är det egentligen bara att hitta en kulör som passar för er smak och sätta igång. Räkna emellertid med att målningen tar tid och att den måste få göra så för att resultatet ska bli optimalt. Minst tre strykningar får ni nog räkna med och däremellan så ska, naturligtvis, färgen torka också.

Vilken färg ska man då välja? Här finns definitivt inga rätt eller fel – det är din smak som avgör. Vår erfarenhet säger dock att det nästan alltid är bättre att använda någon ljus färg och därefter krydda på med olika accentfärger i badrummet. Vilket i sin tur leder oss till den röda tråden som du dels ska hitta och dels också följa.

Blanda nytt och gammalt

Säg att färgen kostar ungefär 1500 kronor (beroende på storleken på badrummet) och att det ger er en kvarvarande budget på 3500 kronor. Kommer man någonstans med den ringa summan? Definitivt! Idag finns det hur många affärer som helst som säljer billigare produkter – av hög kvalitet – till badrummet. Hitta exempelvis badrumsmattor, duschdraperi, handdukar och badlakan som går i samma nyans och stil och vips så har du också den där röda tråden vi pekat på. Ikea och Rusta är två kedjor värda att nämna här.

För ytterligare lite mer personlighet i badrummet så kan vi tipsa om second-hand och loppmarknader. Idag river fler och fler ut fullt fungerande badrum och det innebär att en hel del fina badrumsdetaljer är i omlopp för en spottstyver. Här kan du verkligen fynda. Upprätta en sökning på exempelvis Blocket (behöver du en kommod så sparar du den sökningen och får en notis varje gång en sådan kommer ut till försäljning) och du kan få massor av förslag som ger dig möjlighet att skapa ett spännande, personligt badrum till en väldigt låg kostnad. Det går definitivt att fräscha upp ett badrum för 5000 kronor. För mer inspiration, läs mer på: http://hoganashuset.se.