Dags se över taket i sommar!

Takläggare på tak

Det är slutet på sommaren, och har man inte renoverat taket än, finns det ännu tid, av ganska torrt väder innan hösten är här. Det går fortfarande mycket bra att se över sitt tak, så att det är tätt och håller så bra det kan inför vintern. Hur ser avrinningen ut på taket? Behöver du åtgärda avrinningen? Att se till att all avrinning från taket, fungerar som det ska är mycket viktigt. Samlas det mycket vatten på kort tid, finns det risk för att vatten och fukt skadar taket. Därför bör man alltid rensa hängrännor och stuprör.

Se över fogar och skarvar

Bland det första som man bör tänka på är att alltid kunna röra sig säkert över taket. Själv bör man alltid bära en säkerhetssele, som är fäst med rep i något ankarfäste på taket. Man bör även se till så att det finns takstegar, gångbrygga och säkerhetsräcken på taket, så att man kan röra sig på ett säkert sätt över taket. När man sedan är uppe på taket, bör man titta efter sprickor på tegelpannor, eller i det material som man har lagt på taket. Finns det växter som växer på taket, är det ett illavarslande tecken. Det innebär att det troligen finns sprickor där fukten har kunnat tränga igenom takmaterialet och binda fukten. Växter behöver som bekant vatten för att kunna gro, så förekomst av växtlighet på taket visar på omfattande fukt.

Ingen fara på taket – anlita takläggare!

Anlita takläggare, till exempel i Borlänge. Får du tag i rätta takläggare i Borlänge, kan du ta det lugnt och anlita dem så att du vet att de går upp på taket och renoverar tills taket är tätt och håller för flera vintrar på nytt. De duktiga takläggarna vågar ge garantier på mellan 30-50 år på sina tak. Här kan du läsa om en sådan takläggare i Borlänge: https://www.takläggareborlänge.biz.