Ett hållbart hem

Det finns mycket man kan göra för att leva ett hållbart liv. Det kan vara alltifrån att äta mer grönt till återvinning. För att få ett mer hållbart hem kan du till exempel byta ut din toalett.

Att leva hållbart är verkligen något som ligger i tiden och det är ett samtalsämne som bara växer och växer. Så vad är egentligen hållbart? Jo, det är att med de medel som finns påverka miljön så lite som möjligt. Hur man lever sitt liv, hur man färdas och hur man bor. Ditt hem, till exempel, är något du kan se över. Fundera på om du kan förbättra något för att på så sätt leva mer hållbart. En sak du kan göra är att byta ut din gamla toalett som tyvärr spolar bort alldeles för mycket vatten. Ungefär 8 liter fräscht dricksvatten går åt vid varje spolning. Med en snålspolande toalett går det åt 2-4 liter istället, vilket är en avsevärd skillnad.

Renovera hållbart, går det?

Om du vill renovera ditt hem går det utmärkt att göra på ett hållbart sätt. Du kan använda dig av miljövänliga färger när du målar eller återanvända material. Något som ofta går att återanvända är de gamla golven. Satsa på golvslipning istället för att slänga bort golven. Behöver du till exempel hjälp med pris på golvslipning i Uppsala kan du söka på nätet och enkelt hitta flera duktiga golvfirmor. Något annat som är relativt lätt att återvinna är köksluckorna, de blir som nya med lite färg på.