Ett pålitligt underlag

Säga vad man vill om nya, fräscha industrilokaler. Utan bra golv är de helt ointressanta och oanvändbara trots flashiga utseenden. Allt börjar med grunden och ett riktigt bra fogfritt golv.

Det finns golv och så finns det golv. I hemmet kan vi välja ett golv efter snygghetsfaktor. I en offentlig lokal fungerar det inte så. När vi talar golv i större skala behöver vi först ta hänsyn till det slitage som uppkommer av att tusentals skobeklädda trampar på det. Dag ut och dag in, år ut och år in. Ett offentligt golv lägger man för framtiden.

När det handlar om golv för industri och för shoppingcenter, för skolor och sjukhus, är det hållbarhet som står på agendan. Ett golv av denna typ måste tåla slitage och tyngre föremål. Kanske kommer det att rulla truckar eller annan tyngre utrustning på dem.

Fogfria golv för offentliga miljöer

Det enda raka när det gäller ett golv av denna typ är att använda fogfria massagolv. Materialen är vanligen vinylester, polyuretan eller epoxi. De ska tåla tyngd och slitage. De får gärna också tåla spill av diverse ämnen och de bör inte vara hala med tanke på arbetsmiljön.

I första hand satsar man alltså på kvalitet och hållbarhet när det handlar om att installera industrigolv i Stockholm och annorstädes. Det betyder naturligtvis inte att man helt behöver strunta i utseendet. Ett industrigolv av god kvalitet får gärna se snyggt och tilltalande ut i designen. Din leverantör får gärna också vara din installatör. Börja gärna med en förfrågan.