Billigare med golvslipning än att lägga in nytt

Att slipa om parketten är ett snabbt sätt att fräscha upp ett hem på. Dessutom är det betydligt billigare med en golvslipning än att lägga in nya golv. Men hur många gånger kan man slipa ett golv?

Trä är ett naturligt material och att slipa om ett trägolv i stället för att lägga in ett nytt gör verkligen gott för miljön. Hur många gånger man kan slipa om ett trägolv beror på hur tjockt det är. Man brukar säga att ett golv av massivt trä eller med ett tjockare skikt brukar gå att slipa mellan fyra till sex gånger, medan de lite tunnare golven klarar tre slipningar. Därför ska man inte slipa sina golv i onödan eller slipa mer än man behöver. Det är också viktigt att se till att golvet skyddas med hjälp av någon slags ytbehandling så att det klarar sig längre mellan slipningarna.

Använd rot-avdraget

Det går att slipa trägolv själv, men att anlita professionell hjälp behöver heller inte vara så dyrt då man kan använda sig av rot-avdraget. Vid golvslipning i Göteborg finns det många fördelar med att använda sig av en professionell golvslipningsfirma. De vet hur man skonsamt slipar golven och bara tar bort det allra yttersta skiktet för att sedan perfekt lägga på ytbehandlingen. På så vis får man vackra golv som håller riktigt länge och riskerar inte att få ett ojämnt resultat som inte heller är särskilt hållbart, vilket ofta blir fallet då man slipar själv.