Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Välj rätt pooltillbehör

Jetstream i pool

Har du en pool vid huset eller funderar du på att skaffa en? För att skötseln ska bli så smidig som möjligt och för att få lite extra trivsel och en känsla av lyx kring poolen så kommer du att behöva en del pooltillbehör. Här listar vi några som du troligtvis inte kan vara utan och några som helt enkelt ger ett lyft till din pool.

Grundläggande utrustning

Förutom själva poolen, som kan vara ovan mark eller nedgrävd, så behöver du ett par grundläggande tillbehör för att den ska hållas i gott skick. En håv för att samla upp skräp som fallit ner i poolen tillhör grundutrustningen som alltid ska finnas. En borste för rengöring rekommenderas också och en termometer som berättar vad det är för temperatur i vattnet just idag.

Det kan också vara bra med en poolövertäckning för att undvika det när poolen inte används samt som lite extra säkerhet för att undvika att människor eller djur ramlar ner i poolen när den inte används. Särskilt viktigt är det om du har barn och en pool på en plats där du inte ständigt kan ha uppsikt. Då rekommenderas en mer stabil form av övertäckning med ställning och kanalplast eller glas. En övertäckning i form av en duk räcker inte till som fullgott skydd för det-

En stege eller trappa som gör det enkelt att komma i och ur poolen bör alltid finnas förstås.

Filter och rengöring

Att hålla poolen ren och fräsch låter nog inte så glamoröst eller kul, men det är en absolut nödvändighet för att din pool ska vara trevlig och säker att använda. Brister rengöringen kan det spridas bakterier och virus och det är nog ingen som gillar smutsigt vatten heller.

Ett absolut nödvändigt tillbehör till din pool är ett ordentligt poolfilter och en poolpump och givetvis eventuella kemikalier som krävs för reningen (väl förslutna och säkert förvarade utom räckhåll för barn och husdjur). En bottensug är ett annat praktiskt tillbehör som hjälper dig att få bort smuts och skräp som har lagt sig på poolens botten utan att du behöver tömma den.

Poolbelysning lyfter miljön kring poolen

Riktigt bra belysning i och kring poolen är inte bara till för trivseln utan även en säkerhetsfråga. Har du en nedsänkt pool är det väldigt praktiskt med belysning antingen längs ytterkanten eller i övre delen av poolens innerkant för att konturen ska synas tydligt.

Vill man lyxa till det lite extra så går det att få färgat ljus i poolen som kan ge en häftig effekt kvällstid. Allra helst väljer man förstås en modell där det går att växla färg så att man kan välja stämning utifrån humör. Även runt poolen kan man skapa en vacker miljö med hjälp av lampor på lägre stolpar, kanske invävda i ett grönt parti med vackra växter.

Pooltillbehör för extra trivsel & lyxkänsla

Om du har en lite större pool så kan en jetstream vara ett fint pooltillbehör, antingen för att det ska bli lite extra kul att leka i poolen eller om du tycker om att använda din pool för att träna. Dessutom brukar behovet av rening minska om man har rörligt vatten, så det är ett vinnande koncept på flera plan.

Det finns många fler tillbehör som gör poolivet lite extra lyxigt – från sköna vilstolar och handdukshängare till parasoll, kanske en utedusch att skölja av sig klorvattnet med, roliga poolleksaker med mera. I år är det allt fler som kommer att semestra hemma, så se till att ge ett rejält lyft till poolmiljön så kommer du snabbt att glömma att det inte blev någon utlandsresa i år.