Välj rätt garageport när du bygger garage

Garageportar dubbelgarage

Äger man ett hus så är det ofta så att extrautrymmen och tillbyggnader ger en klart ökad levnadsstandard. Vi kan här peka på Friggeboden och Attefallshuset som solklara exempel på sådana och här kan vi även nämna exempelvis en altan och uteplats som tillbyggnader som höjer livskvaliteten.

En dröm för många är att ha ett garage och det är en tillbyggnad som vi ska titta lite närmare på här. Att garaget i fråga är en dröm är inte så svårt att förstå. Dels så ger det huset en lite lyxigare touch och får det att se större ut och dels så fyller garaget också en viktig funktion; detta då det ger en chans till säker förvaring och skydd för värdefulla föremål man har i sin ägo. Bilen är i det här fallet det mest självklara; men vi ska även nämna exempelvis dyra verktyg och maskiner som även de brukar placeras i garaget.

Tänk på säkerheten när du väljer garageport

Vi berörde ovan lite av ett nyckelord då det kommer till garage. Detta i form av säker förvaring och här tänkte vi ställa frågan: hur säkert är egentligen ditt garage? Det många gör är nämligen att man sätter säkerheten i andra rummet då man bygger sina garage och i synnerhet så gäller detta vilken typ av garageport man väljer. Man väljer mer av anledningar som estetik och pris än med säkerhet och skydd som parametrar. Vi menar att man gör fel i detta och att ett större fokus bör läggas på att den garageport man väljer är säker och inte går att bryta upp.

Varför? Jo, av den enkla anledningen att många garageportar är väldigt enkla för en tjuv att forcera och att den vägen i många fall är det givna valet för samhällets mer ljusskygga typer att ta sig in igenom. Detta blir extra viktigt om du har ett garage med en direkt anslutning till ditt hem och där du kan mellan hem och garage från insidan. Antalet inbrott ökar stadigt i Sverige och här måste man som husägare se till att säkra sitt eget hem. Att byta till en ny  garageport på det befintliga garaget  eller fokusera på en säker sådan då man står inför att bygga ett garage kan i slutändan bespara väldigt mycket lidande; ett inbrott påverkar mer än att man ”bara” blir av med värdefulla föremål – det är en känslomässig prövning som, för många, tar lång tid att reparera.

Att din garageport ska vara säker, robust och stabil är en självklarhet – och faktum är att detta inte på något sätt kommer att påverka de andra krav du kan tänkas ställa på garageporten. De nya, säkrare garageportarna som finns på marknaden går att få med exakt samma funktioner och finish som de mindre säkra. Priset blir naturligtvis lite högre, men en högre prislapp kan inte ställas mot din egen och din familjs säkerhet.