Tänk i kubik och 3D – skaffa ett entresol till ditt lager

Ett lager tycks ständigt vara i behov av mer yta. Men istället för att räkna kvadratmeter kan du tänka i kubik genom att skaffa ett entresol till dina lokaler.

Många fabriker har högt i tak. Förhoppningsvis även bildligt talat men framför allt rent bokstavligt – lagerlokaler har stor takhöjd. Det är dessvärre svårt att utnyttja den tilltagna volymen utan att använda linor från takstolarna. Det är inte heller särskilt praktiskt när man vill få tag på alla saker man har hängt upp.

Lösningen stavas entresol. Ett entresol är som ett loft för ditt lager eller förråd. Det är helt enkelt en stabil och anpassningsbar modul som sätts in i en byggnad för att skapa en extra våning. Det är ett smart sätt att maximera nyttjandet av det tredimensionella utrymmet.

Du behöver inte 3D-printa ditt eget entresol

Var och varannan verkstad har en 3D-skrivare nu för tiden. Varför inte tänka 3D även i ett lager? Det är mycket billigare än att hyra ytterligare lokaler och det skapar bättre arbetsmiljö genom närhet till varor och prylar. Lyckligtvis behöver du inte printa ditt eget entresol, utan kan enkelt köpa det färdigt.

Om du söker efter större lokaler eller externa lagringsutrymmen behöver du inte längre se dig om. Du kan istället titta uppåt och inse potentialen i att bygga ett entresol. Du kan till och med bygga ihop flera moduler för att få en egen skyskrapa. Entresol är som legobitar så möjligheterna är nästan obegränsade.

För mer information kring entresol, gå till denna sida: https://www.entresolplan.nu/