Fördelen med braskaminer i Göteborg

Braskaminer kan bli ett bra komplement till den ordinarie uppvärmningen av din bostad i Göteborg. Dessutom är det mysigt att sitta vid en sprakande brasa.

Att ha en braskamin kan ha flera fördelar. I tider när den ordinarie uppvärmningen av bostaden innebär höga kostnader, så blir vedeldning ett perfekt komplement. Om du har ett uppvärmningssystem som inte går att programmera för att ge olika temperaturer under olika tider på dagen, så kan du istället ha det inställt på en konstant lägre temperatur, kanske 18-20 grader.

När du så är hemma i din bostad i Göteborg så kan du få upp värmen i vardagsrummet där du spenderar tiden på kvällarna, genom att elda i braskaminen. Det ger dessutom en mysig och avkopplande effekt. Du kan gärna stänga av tv:n ibland och bara njuta av spraket och eldflammornas sken.

Braskaminer ger torr och skön värme

Dessutom ger braskaminer en annan slags värme – en torrare värme som känns behagligare och som är bra för att det inte ska uppstå fuktskador på huset till följd av den allmänt sänkta temperaturen. Om du sätter upp ett par snygga gjutjärnskrokar i taket vid kaminen så har du också ett perfekt ställe att hänga jackan på tork när du kommer in från ett regnigt Göteborg.

Argumentet att du inte har någon murstock för skorsten är inte tillräckligt för att avstå från braskamin. Det går nämligen bra att lösa med en blockskorsten eller modulskorsten. Så det är inte mycket att tveka på, bara kontakta en kaminleverantör. Se över alternativen för en ny braskamin här: www.braskaminergöteborg.se