Pallställ ger bättre överblick

När man lastar in en pall på lagret har man nytta av en hylla till, och man sparar golvyta. Lösningen heter pallställ, och det ger perfekt ordning på lagret.

Istället för att ställa två pallar jämte varandra, sätter man den ena på en hylla ovanför den andra. Det fördubblar lagerkapaciteten på ett enkelt och smidigt sätt. Man lyfter ju ändå med en palltruck, och man får plats med dubbelt så många varor. Det är då inte heller nödvändigt att ställa pallar lite hur som helst, utan allt ska in på rätt plats med en gång.

Denna smidiga lösning gör att det blir lätt att leverera och inventera. Man behöver inte heller bygga ut lagret, för när det är mycket gods använder man hyllplanen på pallstället. Är det lågsäsong använder man bara ett plan, och då har man inte någon golvyta som står tom.

Pallställ underlättar för personalen

Man brukar ha det renstädat på lagret av trivselskäl, och för att trucken ska komma fram. Det finns också en brandsäkerhetsaspekt. Man bör inte låta kartonger, sträckfilm eller annat emballage ligga och skräpa, utan man har allt prydligt uppställt i pallställage och skräpet forslas bort eller läggs i en särskild container.

Finns det varor som är undanlagda för kassation eller som är felaktiga och har kommit i retur, kan man ha dem på ett separat ställe, på pallställ som är avsedda just för dessa produkter. Då riskerar man inte att de levereras ut igen av misstag, utan de kanske ska lämnas på en avfallsstation.