Målare på annorlunda projekt i Nacka

Anlita en målare i Nacka behöver inte betyda att huset eller lägenheten ska målas. Det finns andra projekt att ta hjälp med, exempelvis att måla sagofigurer.

Lärarna såg fram emot när projektet de startat skulle bli klart. De ville se barnens reaktion när de gick ut till dagisets lekplats som låg på baksidan av det lilla huset, vilket var perfekt då de inte skulle se dem tidigare. Det var en av de anställda som hade kommit på idén som skulle göras klar runt påsk.

En timme efter att barnen gått för dagen kom hantverkaren som hade skapat alla figurer i trä som skulle pryda lekplatsen. Där fanns kända sagofigurer, en snigel, en häst och en prinsessa. På dem kunde barnen sitta, klättra och gömma sig. De var väldigt finurligt gjorda. Målas skulle de göras på plats.

Målare skapade magi

Dagen därpå kom målare som gjorde annorlunda måleritjänster i Nacka. De var flera som skulle hjälpas åt så att allt blev klart för barnens ankomst. Först markerade de var de skulle måla de olika färgerna. Anna som var chef på förskolan kom förbi för att se hur det gick och blev imponerad av deras yrkesskicklighet.

Det tog målarna några dagar att avsluta jobbet. Personalen hade dragit ner persiennerna i rummen mot baksidan så att barnen inte kunde se. Förmiddagen bjöd på vackert väder och det var dags för utelek. Femåringen Elle gick ut men inte ett ljud hördes. När de andra kom ut stod hon bara och stirrade. De andra barnen skrattade glatt och gav sig genast på de nya leksakerna.