Målare i Stockholm specialiserad på fasadmålning

Vill ni måla om huset i en ny snygg färg? Kanske även renovera och måla fönstren? Ta då hjälp av en målare i Stockholm som är specialiserad på fasadmålning.

Det gäller att inte vänta för länge med att måla om fasaden eftersom man då kan drabbas av röta och fuktskador. Husets färg är nämligen inte bara till för att vara snygg, utan skyddar också fasaden mot vatten och fukt. Att måla om en fasad är ett gediget arbete som tar tid eftersom man först måste skrapa och tvätta hela fasaden.

Vill man också byta färgsättning på huset kan man behöva ansöka om bygglov för detta. Därför gäller det att vara ute i god tid. Bästa tiden på året för fasadmålning är i början på sommaren då luftfuktigheten är som lägst. Men det får heller inte vara för varmt eller gassande solsken när man målar eftersom färgen då torkar för snabbt.

Ta in offerter från några olika målare i Stockholm

Det lönar sig att anlita en riktig målerifirma, som exempelvis Sköndals Måleri, när man ska måla om fasaden. Detta eftersom en professionell målare vet vikten av ett bra grundarbete. Slarvar man med att tvätta och skrapa fasaden kommer inte färgen att hålla och fasaden måste snart målas om igen.

Seriösa målerifirmor använder sig enbart av kvalitetsfärg och har även miljötänk i arbetet. Att måla om huset kan kosta en hel del, och det kan löna sig att ta in offerter från olika målerifirmor. Glöm inte att fråga om det tillkommer hyra för byggställning eller skylift.