Inred med en platsbyggd garderob i Stockholm

Det är inte hemmet som ska anpassa sig till möblerna utan möblerna som ska anpassa sig till hemmet. I Stockholm är det möjligt att få en platsbyggd garderob.

Det spelar ingen roll om man köper vackra garderober, smälter de inte in i husets karaktär blir de stående som främmande fåglar på golvet. Bostäder har en egen karaktär som det är viktigt att man fångar upp när man inreder. Även om en del inredning fyller en praktisk funktion så måste ändå balansen finnas där.

I äldre lägenheter var det vanligt att man byggde garderober, skåp och hyllor samtidigt som man byggde lägenheten. Intrycket blev mer enhetligt men det hade samtidigt nackdelen att det inte gick att variera användningen av rummen. Ett rum med bokhyllor inbyggda i väggarna passade inte alla och då blev möbelhusens lösningar med flyttbar inredning på modet.

Men den platsbyggda, personliga inredningen är på väg tillbaka. Med den kan du ta tillvara på alla skrymslen och hörn i en bostad. Bostäder med snedtak som lätt blir outnyttjade utrymmen blir effektiva förvaringar och rummet får en ny harmoni.

Med en platsbyggd garderob sätter du den personliga präglingen på din bostad

För den som bygger nytt är det som kallas ett “Master bedroom” ofta en dröm. Rummet har stora likheter med ett hotellrum eftersom det ligger ett badrum med toalett i anslutning till det stora sovrummet. En självklar vidareutveckling av detta blir då en walk-in-closet, ett helt rum avsett som förvaring för skor, kläder och accessoarer.

Har du drömmar om den perfekta lösningen med en walk-in-closet ska du definitivt välja en platsbyggd garderob. Vänder du dig till en kunnig inredningssnickare kan du få hjälp både med design och utförande. Visst finns det lösningar som kan passa alla men när man inreder sitt hem ska det vara personligt.

När du väl har börjat ge hemmet din unika och personliga prägel med en platsbyggd garderob är det stor chans att du fortsätter. Bokhyllor, vitrinskåp, vinställ, linneskåp och hallmöbler – du kan fortsätta hur länge som helst. Sedan är det bara att komplettera med textilier, mattor, belysning och vackra prydnadsföremål.