Vilka renoveringar höjer värdet på huset?

Står du inför att sälja så kan det vara bra att veta vilka renoveringar som höjer värdet på huset. Alla vill sälja till ett så högt pris som möjligt, få är beredda att gå den extra milen för att maximera vinsten. I det här fallet kan milen i fråga handla om att lägga ner lite tid och pengar på att renovera och genom detta öka förtjänsten. Vi tänkte visa vilka renoveringar som normalt brukar bära frukt.

Först och främst så handlar det om att ha en fingertoppskänsla. Det innebär att man måste ställa kostnaden för en renovering mot en uppskattning av vad den kan inbringa vid en försäljning. Om detta kan vi säga att gemene man normalt saknar kunskap. Det säger vi inte för att vara elak, vi säger det av ren erfarenhet och för att bespara dig både tid, pengar och besvär. Vårt första råd är att du kontaktar en mäklare som hjälper dig med att se vad som eventuellt är i behov av att renoveras och vad som skulle kunna göras i syfte att maximera din vinst.

En köksrenovering kan löna sig

Vi kan ge ett exempel på detta och säga att du äger ett hus vars fasad är nyrenoverad och där taket är nytt. Huset ser således väldigt fräscht ut och ger ett perfekt första intryck. Det gör däremot inte insidan som är ganska sliten; i synnerhet köket är av ett äldre slag. Här kan mäklaren ge dig rådet att renovera ditt kök och detta för att matcha det positiva intryck som köparna får av fasaden. Köket – och till viss mån badrummet – är något som många köpare vill ha modernt och i gott skick. En köksrenovering innan en försäljning kan definitivt vara lönsam; åtminstone om läget är som vi ovan beskrev.

Större investeringar kan bli lönsamma

Vi kan vända på det och se husets fasad ur ett annat perspektiv. Som sagt; fasaden är det första som en köpare ser och mycket av intrycket av huset bildas redan på uppfarten. Har du ett slitet tak eller ett äldre, fulare tak så kan det spoliera dina chanser till en maximerad vinst. Dessa renoveringar är dessutom sådana som köpare sällan vill ta – man betalar hellre mer i slutpris för att slippa. Tänk själv: få vill hugga in på ett omfattande – och tråkigt – renoveringsprojekt gällande fasad eller tak. Man vill hellre göra om invändigt i huset. Detsamma kan sägas om att byta exempelvis uppvärmning.

Budgetrenoveringar kan bära frukt

Det stora lyftet behöver inte kosta så mycket pengar. Att måla om huset invändigt är ett bra exempel på hur man kan få igång ett intresse och en efterföljande budgivning. Detsamma kan sägas om belysningen i huset. Ser du till att skapa rätt sorts belysning – i varje rum – så upplevs bostaden som betydligt mer ombonad och hemtrevligt. Detta till en blygsam kostnad. Färg kostar heller inte så mycket och du kan förmodligen göra den renoveringen utan professionell hjälp. Om inte – ja, då kan du anlita en målare med hjälp av ditt rot-avdrag.

Ett annat exempel på en budgetrenovering är att byta möbler. Här skulle vi vilja slå ett slag för den professionella hjälpen i form av en homestylist. Genom att anlita en sådan så kan du hyra möbler som hon/han valt ut och du slipper ha dina egna i hemmet under visningen. Det är en tjänst som visat sig vara avgörande i frågan om hur man når högsta möjliga slutpris – i synnerhet i städer med högre konkurrens och där ett större utbud finns: homestyling gör skillnad!

En sista sak: tänk på att du renoverar för någon annan och inte för dig själv. Den renovering du ska utföra ska tilltala så många som möjligt och här får din personliga smak och dina egna preferenser stå lite åt sidan. Ta gärna hjälp – mäklare och homestylist – med hur renoveringen ska se ut och ta hjälp av hantverkare med utförandet. Fuska inte och försök inte göra saker du inte kan – eller får! – göra; det kan bli ytterst kostsamt i framtiden. Detta med konflikter om Dolda Fel i åtanke. Renovera rätt. Behöver du en målare i Falun till renoveringen? Läs då mer på: https://www.målarefalun.nu.