Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Få som nya golv med golvslipning

före och efter golvslipning

Dagens melodi är att återanvända och återvinna så långt det bara går. När det kommer till inredning och att bygga nytt, är det både mer miljövänligt och billigare att använda det man redan har. Släng inte vackra, gamla trägolv. Slipa om dem i stället. Det är långt bättre än att slänga ut det trägolv som du redan har. Det som är bra med dagens slipmaskiner är att de kan slipa om nästan vilket trägolv som helst, parkettgolv, laminatgolv, klickgolv och även nyare plastgolv av bättre kvalitet. Så släng inte slitna eller tråkiga golv – slipa om är långt bättre och mer miljövänligt.

Spar energi och jordens resurser

Genom att slipa om det golv som redan finns på plats, sparar du på den energi och resurs som krävs för att tillverka nya golv. Du är med på banan och är helt miljövänligt riktig. Du slösar inte på jordens resurser och vi alla bör spara på det som jorden förser oss med. Många tänker att det är andra som slösar på jordens resurser, men faktum är att vi, svenskar lever som om vi hade tillgång till 4 jordglober var att ösa resurser ur, vilket vi ju inte har. Alla lever vi över våra gemensamma tillgångar. Det är dags attt göra något åt det. Samtidigt är det ju inte roligt att se sina gamla, fulla golv med märken, smuts som inte går bort hur mycket man än bonar om golvet. Till sist vill man få en snygg och fin yta på golvet. Och det kan du få genom att slipa om det.

Anlita hantverkare för golvslipningen i stället

Då är det bättre att anlita hantverkare som kommer och slipar om det. Du sparar inte bra på resurser, utan sparar på plånboken också. Det är det som är finessen med det miljövänliga sättet att inreda. Det blir en mindre summa för dig och du får ett som nytt golv på köpet. När man väl har slipat om det är det sedan dags för behandlingen av den nya yta som man har slipat fram. Det är olika behandlingar som passar på olika golv och hur du använder det. Fråga din hantverkare om vad som passar på just ditt golv.