Gå inte vilse i förhandlingen när du ska hyra en telfer till byggfirman

Att veta vad en telfer är borde vara en självklarhet för dig som arbetar som sekreterare på ett byggföretag. Särskilt om du har ansvar för upphandlingen.

Vad i all världen är en telfer? Om du som har beställningsansvar för ett byggprojekt tillbringar större delen av dagen med att klia dig i huvudet och undra vad det egentligen är du blivit ombedd att hyra in så kan det vara dags att göra lite research. Självklart ska du ha koll på vad det är för inköp du gör egentligen.

En telfer är en typ av lyftanordning. Den har inbyggd motor och en krok som kan lyfta tunga laster rakt upp i luften med hjälp av en lina eller kedja. En typ av vinsch, helt enkelt, som lyfter vertikalt, men som också kan förflytta sig i sidled om den placeras på en transportvagn.

Ditt byggföretag behöver verkligen hyra in en telfer

En telfer är en oumbärlig maskin för de flesta byggen. Du behöver alltså inte tveka om huruvida beställningen du har blivit ombedd att lägga faktiskt är motiverad eller inte. Men när du gör företagets upphandling hjälper det om du vet vad du pratar om när du argumenterar för att ditt företag ska få ett lägre pris.

Detta är ett generellt tips till dig som arbetar med administration på ett företag med stora teknikbehov. Du behöver läsa på om vad den praktiska sidan i företaget sysslar med, för att vara säker på att du kan snacka snacket med era leverantörer.