Färgglada målare i Nacka

Måla hemmet görs inte alltid för att göra det finare. När en målare tar hand om ett hem i Nacka är det lika mycket för att bevara som att göra snyggt.

För första gången, trots att de bott i huset i tjugofem år, var det dags att måla huset. Fasaden såg fortfarande fin ut, men Sten och Frida visste att det inte skulle dröja länge innan den började krackelera. Därför kontaktade de en målerifirma som skulle komma på besök och se huset och som visste hur de skulle gå till väga.

En målare vid namn Erik besökte dem en vecka senare. Det var lite tidigt att måla då det fortfarande var senvinter. För att få allt klart innan det var dags skulle Erik skicka offerter. En helt vanlig offert samt en som innefattade rotavdraget, om de ville använda det till målning av husfasaden.

Målare skyddar hus

Eriks målerifirma i Nacka skickade inom några dagar offerterna så att paret kunde bestämma om de ville ha företagets tjänster. De hade bestämt sig för att använda rotavdraget då de inte tänkt göra någon annan renovering under året. De kontaktade målerifirman för att bekräfta beställningen så att de kunde planera in jobbet.

Så äntligen var det dags för målarna att börja med förarbetet. De skulle tvätta alla ytorna för att sedan skrapa bort flagnande färg, något som bara fanns på ett fåtal ställen. Fasaden skulle sedan oljas och grundmålas. Färgen fick sedan vila innan det var dags för täckmålningen som skulle göras i två omgångar. Sten och Frida var så tacksamma att de slapp göra jobbet.