Ett kalkstensgolv att drömma om

Att lägga in ett vackert kalkstenstengolv är något många drömmer om. Ett golv som åldras vackert och som känns mjukt, lent och svalt att sätta fötterna på.

Alla som varit på semester i varma länder har troligen imponerats av alla vackra stengolv som pryder bostäderna i södra Europa. Golv som ser ut som att de under många, många år formats av naturen och ser till att inomhus och utomhus smälter samman. De bildar en sömlöshet istället för att avgränsa så som vissa artificiella golv kan göra.

Att lägga in denna typ av naturnära golv är en dröm för många. Ett vackert stengolv i exempelvis kalksten som känns skönt och silkeslent under fötterna. Denna typ av golv kommer dessutom i många olika färgställningar vilket gör att det är enkelt att matcha dem med övrig inredning. Ett vackert kalkstensgolv som passar alla, helt enkelt.

Kalkstensgolv och nordisk svalka

Nordisk design utmärker sig ofta som sval och enkel i sitt formspråk. Den är praktisk och allt som oftast befriad från onödiga krusiduller. Dessutom väl genomtänkt och hållbar. Design som bara blir vackrare i takt med att åren går. Precis på samma sätt som ett golv av kalksten åldras.

Det är därför inte svårt att förstå att kalksten blivit det naturliga valet av golv i många nordiska hem. Kalkstenen och den avskalade nordiska designen tycker om varandra. Deras enkla former gifter sig fint med varandra och höjer upp varandra. De bildar en enhet som många designintresserade nordbor uppskattar något otroligt och trivs riktigt bra med.