Bygga nytt? Välj en tillverkare av lågenergihus

Ska du bygga nytt så vänd dig till en tillverkare av lågenergihus. Samtidigt som det håller energikostnaderna nere så bidrar du till ett hållbart samhälle.

Tänker du bygga nytt? Vill du ha ett klimatsmart hus som också håller energiräkningen nere? Om man har ett äldre hus som man renoverar så kan det vara svårt att få riktigt bra förutsättningar för att hålla nere på kostnaderna för uppvärmningen. Gamla hus är byggda för att vara lite dragiga – det är den ventilation som erbjuds. Om man tätar för mycket så blir det instängt och man riskerar problem med dålig lukt och mögel.

Om du ska bygga nytt har du helt andra förutsättningar. Du kan gå på de allra mest energismarta alternativen och få ett hus som har riktigt låga driftskostnader. Samtidigt kommer det att kännas perfekt att bidra till den omställning som krävs till ett mer hållbart levnadssätt.

Hitta en tillverkare av lågenergihus

Det du ska göra för att uppnå en sådan win-win-situation är att hitta en tillverkare av lågenergihus. Det finns flera aktörer på marknaden idag, som arbetar enligt detta koncept. När du väljer leverantör så var noga med att studera deras referenser. Vad har de byggt för liknande hus tidigare? Vilken nivå på energiförbrukning kan de uppnå?

Troligen kommer de att föreslå ett hus i lättbetong, som innehåller slutna luftceller. Dessa celler ger väldigt bra isolering och hindrar drag i väggarna. Betongen har dessutom mycket god förmåga att hålla värmen ute på sommaren och inne på vintern. Du kommer att få ett skönt inomhusklimat hela året.