Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Behöver er BRF ett fönsterbyte?

Är det dags för ett fönsterbyte i er bostadsrättsförening (BRF)? Om det är dags för det så har man kanske redan budgeterat för det och har en plan för hur fönsterbytet ska gå till. Bland det viktigaste som man bör göra i ett sådant sammanhang är att välja bästa tänkbara fönsterleverantör för fönsterbytet i BRF:en.

Ska man få tag i en bra fönsterleverantör kan man börja med att googla ”fönsterbyte BRF” och får då förslag av Googles sökmotorer på olika leverantörer som anger att de utför fönsterbyten för BRF:er. Då är det bara att ta kontakt och sedan efterfråga offerter och referenser inför urvalet.

Information är viktigt

Som det oftast är, när man ska byta fönster i en fastighet och det är många boenden som blir berörda av det som ska ske, är information det viktigaste att ge alla boende. Att byta fönster i en BRF, som alla kan förstå, är ett stort ingrepp för dem som bor där. Arbetsställningar ska uppföras. Fönster ska rivas ut, arbetarna kommer att plasta för det hål där det gamla fönstret satt. Byggjobbarna kanske börjar jobba tidigt på morgnarna. Det blir buller, och många kan känna att deras privatliv blir stört. Därför bör en BRF som ska byta ut fönster, informera alla om hur länge fönsterbytet kommer att pågå, vad som ska ske när det pågår. Även om man kanske inte har någon ny information att ge, behöver bostadsägarna veta även det. Alla bör bli involverade i fönsterbytet och få veta hur, när och var. Svarar man på sådana frågor, känner sig medlemmarna trygga med fönsterbytet.

Välj aktör med stor service

När det ska bytas fönster i en fastighet, och byggjobbarna kommer hem till så många i en BRF, är det mycket viktigt att man väljer byggjobbare som är känsliga och medvetna om att de kommer in i folks privata hem. Då är det viktigt att välja en aktör med hantverkare som är servicevänliga och kan vara smidiga i kontakten med alla boende. Skulle de boende känna att det kommer okänsliga byggjobbare hem till en och inte respekterar att de trampar in i någons boende, blir det sällan särskilt lyckat. Samtidigt är det viktigt att de boende måste kunna visa tålamod för att allt blir lite upp och ner när fönster ska bytas, så det är sådant som ka till, från båda håll.