Anlägg ett snyggt papptak på ditt hus i Göteborg

Vill du bygga ett enkelt men klassiskt tak på ditt hus i Göteborg? Papptak är så pass vanliga och användbara att de ibland används även på större villor, förutom de mer vanliga gäststugorna.

Papp används på alla tak som en del av den isolering och fuktspärr som huset behöver. Men det finns även papp som går att använda istället för plåttak, tegelpannor eller andra takbeklädnader. Men papptak i Göteborg kan också se lite olika ut sinsemellan. Det finns papp i ett par olika färger och med olika sorters glans. Och det går även att lägga pappen på några olika sätt. Antingen ungefär som underlagspapp eller över trälister, så att det blir en struktur på taket.

Papptak för en enklare takläggning

Takbeklädnader av alla slag går att lägga på alla olika sorters tak. Men det finns vissa tak där papp kan vara det bästa. Under en viss taklutning går det inte att använda de mer tunga takbeklädnaderna som exempelvis tegel. Då är det istället plåt eller papp som gäller. Men även om plåt går att böja och behandla ganska lätt, så är det inte lika lätt som med papp. Ett papptak är även lätt att förändra och håller en så pass låg kostnad att många därför mer och mer börjar gå över till pappen. Det enda du ska tänka på om du vill lägga ett papptak är att du bör hitta en takläggare som är duktig på att lägga just precis papptak.