Viktigt att tänka på när du ska lägga fiskbensparkett

Ska ni lägga fiskbensparkett hemma? Kul! Det blir både snyggt och hållbart, men det kan vara lite trixigt att få till det om man är ovan. Läs vidare för tips.

Har ni planer på att lägga in nytt golv hemma och har bestämt er för att testa på att lägga en fiskbensparkett? Det är ett utmärkt val. Fiskbensparkett har funnit i många år och är lika modernt idag som förr. Det är ett vackert golv med mönster som man själv bestämmer hur man vill ha det.

Men det kan som sagt vara lite knepigt och svårt att få till en fiskbensparkett om man aldrig har lagt en sådan typ av golv tidigare. Det smidigaste är självklart att anlita en golvläggare, då går det snabbt och enkelt. Men vill man göra det själv så finns det en del tips att tänka på.

Viktigt att tänka på när man ska lägga fiskbensparkett

Det är av yttersta vikt att man lägger parkettstavarna rätt. De måste vara av precisa mått och vinklar när de ska läggas ut på golvet. Annars finns det stor risk att det blir fel och man får ett dåligt slutresultat. Blir det fel på ett ställe kommer hela golvet att bli fel när det gäller mönstret.

Man behöver heller inte ta bort det gamla golvet innan man lägger parketten, utan det går bra att lägga den direkt ovanpå. Har man däremot ett äldre och ojämnt golv så behöver detta bearbetas och slipas innan man kan lägga fiskbensparkett. Läs mer om fiskbensparkett här: läggafiskbensparkett.se