Vägen till en lyckad badrumsrenovering

Det är inte särskilt ofta man har möjligheten att renovera badrummet. Desto viktigare är det därför att renoveringen går bra och att det blir som man har tänkt sig och gärna ännu bättre.

Inför en badrumsrenovering kan det vara bra att utgå från det gamla badrummet och fundera över vad man vill förändra och vad som inte fungerar. Har man tonåringar i familjen kanske det blir bättre att slänga ut badkaret och istället installera en dusch? Eller om det finns plats kanske man ska unna sig att ha både och?

Behoven kan se olika ut från familj till familj men de flesta drömmer ändå om någon slags badrumslyx. Gör en önskelista och fundera även över vilken stil det ska vara på badrummet. Behöver man inspiration finns det gott om instagramkonton med inredning på nätet som man kan kika på. Men tänk på att man inte renoverar badrummet särskilt ofta och att man därför måste stå ut med sina färgval och annat i många år.

Jämför priser

Badrummet är ett av bostadens viktigaste rum och utsätts dagligen för fukt. Därför är det extra viktigt att man låter rätt hantverkare utföra renoveringen. Det finns byggfirmor som är specialiserade på badrumsrenovering, vilket innebär att alla deras hantverkare är certifierade och får utföra arbeten i badrum och andra våtrum.

Ta in offerter från några olika byggfirmor och jämför priser, men titta även på referenser. När man renoverar ett badrum kan man även använda sig av rot-avdraget och dra av en del av arbetskostnaden. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringalingsås.se