Trapphusrenovering Malmö – Frågor och Svar

Som styrelse i en BRF eller fastighetsägare så har man ett ansvar i att underhålla och ta investeringar som ger de boende fördelar och lägre kostnader. Genom regelbundet underhåll så ökar man värdet på fastigheterna och underhållet bidrar även till en bättre gemenskap och trivsel.

En trapphusrenovering i Malmö är ett ypperligt exempel på underhåll som kan löna sig sett ur en massa olika perspektiv. Här nedan tänkte vi titta närmare på just trapphusrenovering i Malmö och göra detta genom att svara på några vanligt förekommande frågor – enligt följande:

Hur pass omfattande är en trapphusrenovering i Malmö?

Det är givetvis en fråga som blir ytterst individuell. En trapphusrenovering kan vara allt från att man målar om till att man byter ut alla ytskikt, genomför en el-renovering, byter ut alla ytskikt och att man exempelvis investerar i säkerhetsdörrar, nya passersystem och exempelvis fastighetsboxar. Hur mycket man ska göra är upp till var och en.

Generellt dock: ska ni genomföra en trapphusrenovering i Malmö – ta i lite mer från tårna. Ni får aldrig en bättre chans att exempelvis byta ut el, uppgradera belysning och exempelvis byta dörrar igen.

Vilket företag ska man välja för en trapphusrenovering?

Vi ska inte peka ut enskilda aktörer och peka på att vissa företag är bättre än andra. Men, det man ska tänka på är att kunskap och erfarenhet lönar sig. Välj hellre en specialiserad firma, nischad mot trapphusrenovering i Malmö, än att anlita en målare, en snickare och en elektriker från olika företag i staden.

Totalentreprenad är nästan ett måste. Kolla alltid referenser också, gärna genom att besöka BRF:er där företaget har renoverat tidigare.

Kan man renovera i en äldre fastighet?

Ja, men det måste också ske på ett smakfullt sätt. Målet med en trapphusrenovering i Malmö i en äldre fastighet är att den ska följa den arkitektoniska stil som fastigheten är byggd i.

Man kan modernisera och få bättre funktionalitet utan att det går ut över det vackra i en fastighet. Återigen dock – det kräver rätt utförare och rätt kunskap.