Snickare i Uppsala behöver ha koll på gamla kåkar

Välj en snickare i Uppsala som har koll på epoken ditt hus är byggt i när det är dags att renovera. Då vet du att materialen blir helt rätt för tiden.

Om du ska renovera din lägenhet i Uppsala är det läge att se upp lite. Staden är nämligen full av fina gamla våningar som kräver lite extra omtanke vid en renovering. Ska du slita ut ett fult sjuttiotals-kök, så kör hårt. Men är du rädd om interiören bör du vara noggrann med vilken snickare du anlitar.

Se till att du får en hantverkare som är väl bevandrad inom byggnadsvård. Firman du väljer får gärna ha god lokalkännedom om just Uppsalas byggnader och lägenheter. De behöver till exempel veta hur gammalt huset är, och vad det för med sig vad gäller materialval och utförande på snickerierna.

Vanligt att snickaren får i uppdrag att återskapa originaldetaljer i Uppsala

Kolla gärna runt med dina grannar i trapphuset om de kan rekommendera någon lokal snickare i Uppsala. Om hantverksfirman tidigare utfört arbeten i samma hus som du bor i har projektet fått ett värdefullt försprång. Då är ju researchen redan gjord. Och snickaren kan hugga in och börja jobba med en gång.

För sannolikt kommer du vilja ha samma snickerier gjorda som dina grannar. Innan det blev bostadsrätter av hela Uppsala renoverades lägenheterna i samma hus samtidigt och med samma resultat. Och eftersom de flesta vill återskapa originaldetaljer i lägenheter i dag, kommer snickaren nog få en déjà vu när du lägger din beställning.