Skönare innemiljö med öppen spis i Stockholm

Har du förmånen att äga en öppen spis i Stockholm? Under en del år sågs sådana som överflödiga men nu är de högpopulära igen. Använder du din eller inte?

En öppen spis i Stockholm kan vara en inredningsdetalj. Onekligen är de flesta väldigt snygga. Materialen varierar och även färgerna. Men det är faktiskt väldigt synd att låta dem enbart vara snygga och inte använda dem på det sätt som är tänkt. Kanske är man tveksam om det är uppenbart att spisen inte använts på väldigt länge?

En oanvänd öppen spis är inte detsamma som en oanvändbar spis. Det kanske behövs lite åtgärder bara innan du kan njuta av doft, färger och ljud från en riktigt sprakande brasa. I bästa fall är det bara att börja elda. Att kontrollera med sotare och kommun är ändå den bästa vägen att starta ert liv tillsammans – öppna spisen och du.

Hur hanterar man en öppen spis?

När både kommunen och sotaren gjort tummen upp bör du skaffa en insats. En öppen spis är trevlig och vacker men utan insats försvinner mycket av värmen och du kan få problem med både ventilation och med gnistor och bitar av ved som behagar röra sig i helt fel riktning.

Insatser gör eldningen säkrare. Du kan lugnt gå och sova innan askan kallnat. Du riskerar aldrig att husdjur eller människor gör sig illa. Du får däremot alla fördelarna med utseendet, dofterna, sprakandet och den goa värmen. Vem vill inte elda med ved liksom?