Industrigolv ger längre hållbarhet

Industrigolv

Vissa områden och vissa byggnationer ställer högre krav på hållbarhet och stryktålighet än andra. Två krav som i sin tur brukar kollidera med ett annat krav som man normalt har – det rent estetiska. Om vi ger ett exempel på detta så kan vi säga att det handlar om bygget av en större galleria; en galleria där man räknat med att tusentals kunder dagligen ska sätta sina fötter. Fötter som i sin tur sätts ned på golvet och där trycket från dessa skapar ett stort slitage.

Vilket golv ska man välja; vilket golv klarar av ett sådant tryck under en längre tid? Många tänker sig ett rent betonggolv och det skulle så klart fungera – men hur snyggt skulle det vara? I en galleria så måste man även tänka på att miljön ska vara inbjudande och trevlig att vistas i. mycket kan man säga om betong, men särskilt varmt och inbjudande är det inte. Det stryks alltså och detsamma kan man säga om stengolv och andra typer av golv inom samma sfär – exempelvis cement.

Finns det överhuvudtaget ett golv som passar; som är snyggt, som är hållbart och som dessutom är lättstädat? Faktum är att det gör det och att lösningen i många fall handlar om att lägga ett industrigolv. Ett industrigolv som handlar om en flytande massa som läggs ovanpå exempelvis cement eller betong.

Industrigolv går att variera

Ett industrigolv är ett fogfritt golv – man brukar även kalla det för massagolv – som tillverkas av akryl. Det finns några tydliga fördelar med detta och om vi snabbt tittar på några av dessa så kan följande punkter visa varför man ofta väljer denna lösning i exempelvis en galleria, i sporthallar, inom industrin – så klart – och inom exempelvis lager och i större kök.

  • De klarar av ett hårt tryck. Det spelar ingen roll om man kör tunga maskiner eller om det handlar om ett stort tryck från människofötter – ett industrigolv av akryl klarar av hård belastning. Detta dessutom under en längre tid; ett industrigolv har väldigt, väldigt lång livslängd.
  • Skarvfritt: I och med att man lägger ett industrigolv flytande så finns det heller inga skarvar. Det är naturligtvis fördelaktigt sett till att maskiner inte riskerar att fastna eller hamna i gupp och att ingen snubblar över en högre kant; något som lätt kan bli fallet vid andra typer av golv.
  • Hygieniskt: En talande punkt; i en galleria så måste hygienen sättas i första rummet och städningen måste prioriteras. En så pass stor yta kräver extra omsorg och speciella maskiner. Där gör ett industrigolv skillnad. Dels tack vare att ytan är väldigt tacksam att få ren – damm fastnar inte lika lätt – och dels även med ovanstående punkt i åtanke: att golvet saknar skarvar gör att man med lätthet kan köra städmaskiner utan att fastna. Vi ska även nämna att industrigolv står emot allehanda spill och att man brukar lägga sådana i exempelvis laboratoriemiljöer. Det senare då golvet i fråga är väldigt tåligt mot olika kemikalier.
  • Vackert. Ja, faktiskt. I och med att man kan variera färgen och välja i stort sett vilken som helst så går golvet också att matcha mot övrig inredning. Det är klart att det finns snyggare alternativ än ett industrigolv – men det finns inget som har alla andra egenskaper inkluderade på samma uppenbara sätt.

Mer information: http://www.industrigolv.net.