Hjulen rullar som bäst på asfalt

Många uppskattar en asfalterad väg. Asfalt gör allt från bilägare till skateboardåkare nöjda. Det är en trygg lösning man idag gjort sig beroende av för att få hjulen att rulla. 

Det finns många anledningar till asfaltering om man bor i Göteborg. Framför allt om man gillar hjul och att rulla saker. Som till exempel din bil. Den rullar mycket fortare på en asfalterad väg än på en grusväg. En cyklist lär också föredra asfalt. Få skulle förneka att cyklandet flyter på mycket lättare om man tar sig fram längs en asfalterad väg än om du cyklar på gräs eller något annat trögt underlag. Allra mest kanske dock någon som åker longboard eller skateboard uppskattar asfalterade vägar. När det gäller dessa brädor är det helt omöjligt att ta sig fram om det inte är på asfalt. Det går inte att sparka sig fram med en longboard på grus eller gräs. Man är helt och hållet beroende av asfalt. 

Alla uppskattar en riktigt bra asfalt 

Med andra ord, det finns många skäl att asfaltera vägar som skulle göra många göteborgare glada. Det är också någonting med asfalt som innebär civilisation. Om man är vilse ute i vildmarken och desperat letar efter någonting som signalerar mänsklig närvaro är asfalt en mycket bra ledtråd. Nu är visserligen Göteborg inte vildmarken, men asfalt är fortsatt en bra metod ändå. Fråga bara bilförare, cyklister och skateboardåkare i stan. Du vet nog vilket svar du kommer att få.