Effektiva byggen i Stockholm med väderskydd

I och med att vi har ett nyckfullt klimat i Sverige så ställer detta också högre krav på hur våra byggarbetsplatser ser ut. Vi kan liksom inte räkna med strålande sol, vi kan inte räkna med att samtliga somrar är regnfria och dessutom så jobbar vi även med större byggnationer och projekt under vinterhalvåret.

Skillnaden mellan hur en byggarbetsplats ser ut i Stockholm jämfört med hur ett motsvarande projekt i Madrid ser ut är slående och det som gör det möjligt för oss att kunna bygga även under de dagar då vädret inte är det bästa är en sak kallad väderskydd. Väderskydd är – kort sagt – en väldigt avgörande faktor och är något som man helt enkelt monterar över bygget och som man fäster på ställningarna som omringar projektet i fråga.

Om vi nedan radar upp några andra fördelar med väderskydd och hur de hjälper till vid nybyggnationer i Stockholm – oavsett om det handlar om större bostadsfastigheter, sjukhus, skolor, offentliga byggnader eller om privata byggnadsprojekt.

  • Säkerhet. Att jobba vid ett bygge innebär att man måste vara väldigt uppmärksam på vad som sker och detta då det ständigt finns faror i form av svängande tillhyggen, stora maskiner och höga höjder som man måste vara beredd på. Om det regnar så blir även halka en faktor att ta hänsyn till och här fungerar således ett väderskydd som ett sätt att minimera den risken. Ett väderskydd gör – helt enkelt – byggarbetsplatser betydligt säkrare och miljön för de anställda mycket bättre; något som i sin tur också gör jobben med effektiva.
  • Lättare att arbeta. Väderskydd håller arbetarna torra och hindrar dessutom fukt från att förstöra vid exempelvis gjutning och gipsning där för mycket väta verkligen kan komma att påverka.
  • Säkerställer byggnadens framtida status. Många byggnationer där man inte använt sig av väderskydd har slutat med att husen förvisso byggs klart, men att det efter några år upptäcker att fastigheten drabbas av vatten- och fuktskador. Skador som man direkt kan koppla och härleda till det faktum att det saknats väderskydd vid projektet eller vid väsentliga delar av det. Man kan helt enkelt inte chansa och hoppas på sol.

Se till att skydda ditt trähus

Om vi ponerar att det handlar om att du som privatperson som ska bygga om på ditt hus i Stockholm; du har tänkt dig att påbörja en byggnation av ett väggfast uterum där materialet ska vara samma som den befintliga byggnaden – trä. Vid just materialet trä så är det extra viktigt att använda sig av ett rejält väderskydd och detta för att trä har en större förmåga att dra till sig fukt och därmed skadas om det blir liggande.

Ditt arbete kommer dessutom att bli betydligt roligare och detta oavsett om regnet vräker ner eller om solen skiner. Ett väderskydd ger dig nämligen även skugga – en detalj som är nog så viktig; att jobba i stekande sol är oerhört ansträngande och dessutom farligt. Kort sagt: se till att skydda dig och ditt hus mot vädret.