Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Dammfri golvslipning underlättar vardagen

matta på parkettgolv

I valet mellan att slipa golvet och att lägga ett nytt så är det överraskande många som väljer det senare alternativet. Man gör det trots att det är dyrare och att det i många fall ger ett sämre resultat. I de flesta fallen så handlar det om okunskap. Man vet inte att det är möjligt att slipa golvet i fråga, man tänker inte på möjligheten och man är inte medveten om vilken effekt en golvslipning kan ge och vilket lyft ett rum får av en sådan.

Det är något som man bör informeras om i samband med att man kontaktar en golvläggare. Många golvläggare ser hellre en golvslipning framför en golvläggning – åtminstone om det handlar om ett vackert trägolv.

Det andra handlar om bekvämlighet. Många har förutfattade meningar om en golvslipning och man ser det som ett betydligt större projekt än vad en golvläggning är. I viss mån har man en poäng i detta. En golvslipning kräver förberedelse, den kräver att man tar hänsyn till andra rum och att man tvingas leva i ett rätt stort mått av störande ljud. Här ska vi emellertid försöka ändra på den bilden.

En golvslipning idag ställer nämligen inte alls lika stora krav på att den egna komforten behöver offras. Inte minst gäller det städning och krav på att täcka över springor, lådor och dörrar till andra rum. Idag finns maskiner som ger en i stort sett dammfri golvslipning.

Golvslipning kostar mindre pengar

Om du anlitar rätt företag för din golvslipning så kan projektet bli fritt från damm. Nya slipmaskiner har en bättre uppsamlingsförmåga och ger kunderna en dammfri golvslipning där man slipper öppna en låda i ett rum och i denna upptäcka en massa slipdamm. Vi har all förståelse för att just detta legat en golvslipning i fatet – men så är det alltså inte längre. Det förutsätter dock naturligtvis att det företag du anlitar har en uppdaterad maskinpark och att man anammat de nya tekniker som finns. Det finns fortfarande företag som använder sig av äldre slipmaskiner och det kommer inte att ge dig en dammfri golvslipning. Kolla det innan!

Varför då en golvslipning av äldre golv framför ett helt nytt golv? Låt oss ge två tydliga skäl:

  • Billigare: En golvslipning sker till en bråkdel av priset jämfört med ett nytt golv – detta även om du skulle lägga in det utan professionell hjälp. Dessutom går Rot-avdraget att använda och där du tack vare det kan dra av 30 % av den totala arbetskostnaden.
  • Bättre resultat. En fråga om tycke och smak kanske, men i många fall blir ett nyslipat golv vackrare än ett nytt. Det förklaras av att trä är ett levande material som sätter sig i takt med åren. Du kan aldrig förutse hur ett trägolv kommer att se ut längre fram i tiden. Klart står dock att det kommer att vara unikt och att det bara finns ett golv av samma snitt. Det ska du ta tillvara på. En golvslipning skalar bort det yttersta lagret och ger resten ett nytt liv. Avslutningen som sker i form av en ytbehandling spelar även den stor roll och här kan du själv välja vilken karaktär du vill ge ditt golv. Även om en ytbehandling mest sker i skyddande syfte så kan man påverka intrycket av ett rum rent estetiskt också. Olja ger värme, lack ger en tuffare karaktär och exempelvis hårdvax fungerar som en slags hybrid dem emellan. Du kan även pigmentera ytbehandlingen du väljer efter en dammfri golvslipning och genom detta få färg på golvet.

Mer om golvslipning: https://www.golvsliparnastockholm.nu/