Bergvärme Stockholm – ett bra val? 

Är bergvärme i Stockholm ett bra val? Det finns all anledning att titta närmare på detta. Bergvärme har länge varit det mest effektiva sättet att sänka sina kostnader för uppvärmning och energi, men under senare år så har också kostnaderna skapat lite större problem. 

I takt med inflation och som en följd av bristen på handledare så har priset för bergvärmepumpar stigit. Numera är det en rimlig kostnad att utgå från då det kommer till undersökning, planering för- samt köp och installation av bergvärmepump någonstans från 200.000 kronor och uppåt. Förvisso kan man som privatperson också sänka priset genom att använda Rot, men det handlar ändå om en ansenlig summa att lägga. 

Bergvärme Stockholm – fortfarande en bra investering! 

Är det då värt det, kan man tjäna på bergvärme i Stockholm trots den höga initiala kostnaden? Ja, det kan man definitivt. Bergvärme handlar om en långsiktig investering som börjar löna sig redan från dag ett och även om det kostar pengar så finns det ett ljus i slutet av tunneln. Några punkter talar för detta: 

  • Sänker kostnaderna. Bergvärme i Stockholm kan sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med närmare 80% och det är det få andra alternativ som ens är i närheten av. 
  • Höjer värdet. Att installera bergvärme i Stockholm är en värdehöjande åtgärd. Planerar du att sälja din villa så kommer den att nå ett högre slutpris om det finns bergvärme än om det saknas denna uppvärmning. Spekulanter idag fäster ett stort fokus på låga driftkostnader. 
  • Möjligheter till finansiering. Många företag i branschen erbjuder alternativa finansieringslösningar vid köp av bergvärmepumpar – och hjälp med installation och borrning. Vill du inte ta ett banklån så kan detta vara en bra väg att ta. 
  • Längre hållbarhet och bättre effekt. Moderna bergvärmepumpar ger en överlägsen effekt jämfört med äldre modeller – och de har också en längre livslängd. Att du betalar mer initialt ska även ställas mot detta faktum. Du får en pump som håller betydligt längre, utan att den förlorar effekt på samma sätt som tidigare var vanligt. 
  • Samma borrhål. Du borrar efter bergvärme i Stockholm en gång och sedan kan du använda samma borrhål även i framtiden. Borrningen är det som kostar absolut mest.

För att kunna få mer information besök hemsida: klimio.com