Är det dags för nytt tak?

Det är väldigt sällan man är med om ett takbyte på sitt hem, för det har en sådan lång livslängd. Har du däremot köpt ett äldre hus och taket inte är i bra skick kan du behöva hjälp av takläggare.

Taket har en helt fantastisk livslängd, och man räknar med att en normal livslängd för ett tak ofta är över femtio år. Men det sägs att de kan hålla upp till hela hundra år. Givetvis behöver man sköta det rätt för att ha en chans till det. Till att börja med behöver man ha en takläggare när man lägger taket, så det får en riktig chans att visa sin livslängd. Man kan lägga taket fel, och gör man det kan det innebära stora kostnader och skador på husets insida. En takläggare kan många olika sorters tak och kan även hjälpa dig att hitta det perfekta taket.

Snåla inte på materialet

När man tänker att man ska anlita en takläggare tänker man ofta att det är väldigt dyrt och vill hitta saker man kan dra in på. Man bör inte dra in på materialet man vill använda sig av. Själva materialet är den lilla kostnaden, det är arbetet som kostar mest. Även med arbetet kan man få hjälp. Det finns nämligen något som kallas ROT-avdrag, detta avdrag ger 30% upp till 50 000 kronor på arbetet. Det vill säga du betalar endast för 70% av arbetet upp till den summan. Tänk dock på att det gäller endast arbetet och inte materialet. Läs mer om takläggare på denna hemsida: takläggareörebro.se