Annonsera här.

Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Så planerar du ett riktigt snyggt badrum

Lyxigt badrum med gulddetaljer - investera i din badrumsrenovering

Badrum tillhör de roligaste som finns att renovera. Och de dyraste! Så när du ska renovera badrum är det smart att ha tänkt igenom allt från möbler till materialval noga så att inte ekonomin får en rejäl smäll.

Viktigt att tänka på när du just ska renovera ett badrum är att avsätta pengar så att jobbet blir riktigt gjort av en fackmannamässig person som verkligen vet vad som krävs i våtutrymmen. Under de år då inrednings-tv var ett nytt fenomen i Sverige renoverade många glada amatörer sina egna badrum utan tillräcklig kunskap. Det ledde tyvärr till en hel del vattenskador i badrum och på toaletter runt om i landet. Boende hade gått i den så kallade Timell-fällan (ursprung Martin Timell känd programledare som snickrar och gör byggjobb i hemmamiljö på TV 4).

Elegant, fräscht eller lantligt robust?

Just nu finns en rad parallella trender när det gäller badrum och inredning. 2017 har marmorn verkligen tagit ett stort steg in i duschar och badrum. För några år sen blev marmor av olika slag populärt som material i mindre detaljer. Som i skärbrädor, underlägg och i köksmortlar. Nu har trenden växt och vi ser stenplattor i badrum, hela väggar och tvättställ i marmor.

Samtidigt har en rad mörkare trämaterial kommit in. För några år sedan blev mörker spännande i inredningen igen, först i vardagsrum och sovrum men på senare tid också i badrummen. Det handlar dels om textilier – allt från handdukar till stora mjuka mattor på kalla stengolv. Men trenden med mörkt trä gäller nu framför allt möblerna. Mörka maskulina möbler i raka linjer och gärna med glansiga ytskikt ger en stram och elegant känsla. Precis som på 60-talet kan det dramatiska mörkret gärna vägas upp av blanka glittrande handtag och knoppar för rätt lyft.

Under hela 2000-talet har den lantligt genuina stilen haft ett grepp om hem i Sverige. Många gillar de ljusa bleka pastelltonerna som ger rummen en lätt känsla. Den här trenden håller i sig och i dag är det inte ovanligt att också väggarna i pärlspont sökt sig in från köket ända till badrummen. Just pärlspont målas ofta i ljusa bleka färger. Men 2017 har de krämiga glada pastellerna fått ge vika för smutsigare toner. Istället för isiga himmelsblå toner gäller mer åskiga blåtoner och det lindblomsgröna från tidigt 00-tal drar nu mer åt grått eller blågrönt.

Gröna växter vid vatten

I dag har fler och fler husägare fönster i sina badrum. Med eller utan frostade rutor som skydd för insynen. Det gör att den naturliga växtliga trenden också får större utrymme i våra våtrum. Bra, eftersom många lite mer exotiska växter trivs i fuktiga miljöer. En palm i ett badrum håller dessutom luften fräschare. Med dagens större badrum som har fönster med rejält ljusinsläpp torde den här utvecklingen fortsätta. Vi kan räkna med att det blir mer levande växter intill dusch och badkar. Och när du sen ska vattna är det bara att göra det med duschhandtaget. Naturligt och smart!