Annonsera här.

Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Rör i dåligt skick gör att du riskerar vattenskador

För husägare kommer stort ansvar. Du har ansvar för tomt, husfasad, tak, grund och alla rör i huset. Om du dessutom har sommarstuga så har du ännu mer ansvar att den tas väl om hand.

För sommarstugor är det vanligt att rör spricker på grund av att vatten expanderar när det fryser till is under vinterhalvåret. Det leder till läckage av rören och kan bidra till att öka kostnaderna för vattnet, eller att ni får vattenbrist om ni har en egen brunn. Det är inte bara bristen på vatten som kommer ge problem om ett rör går sönder, det kan även leda till stora och mindre vattenskador i fastigheten, eller i grunden. Därför är det viktigt att komma ihåg att stänga av vattnet och spola igenom kranen inför vintern om rören inte ska användas på ett tag. Dessutom kan det börja lukta illa om det ligger vatten kvar i rören en längre tid.

Kom ihåg att inspektera rören

För husägare så är det viktigt att inspektera rören med jämna mellanrum. Det finns gott om företag som genomför rörinspektion i Stockholm och andra städer, så det är ingen brist på att hitta ett lämpligt företag. En rörinspektion ger dig viktiga upplysningar om skicket på dina rör, om det exempelvis är dags att laga, reparera, byta ut någon del eller om det är dags för en relining. Att inte inspektera rören kan bli en kostsam och tråkig historia då vatten kan läcka ut i husgrunden och förstöra. Det kan även leda till vattenskador som kan kan vara problematiska och ta lång tid att åtgärda.

Vad kostar en rörinspektion i Stockholm?

Eftersom det finns många företag som kan utföra en rörinspektion så har du som kund möjlighet att begära offerter från flera olika företag för att kunna jämföra priser. Du har även möjlighet att ställa företagen mot varandra och på så sätt pressa priset ytterligare. Dock är det viktigt att komma ihåg att billigast inte alltid är bäst utan självklart ska du vara vaksam mot extremt låga priser. Om du har vänner eller familj som nyligen har gjort en rörinspektion så kan du fråga dem om de var nöjda med företaget, om svaret är ja så är chansen stor att du också blir nöjd med samma företag. Att välja företag baserat på vad familj och vänner säger är väldigt vanligt, man litar mer på dessa personer än vad en anonym person har skrivit på internet om företaget. Priset för en rörinspektion varierar beroende på hur stort och lång tid arbetet tar.