Annonsera här.

Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Container praktiskt på byggarbetsplatsen

Som byggledare är det viktigt att se över behov som personalen kan ha. Samlar du personal på en liten yta, där bygget sker, kommer man att behöva förvaring och kontor för byggmaterial och behovet av personalrum, fikarum och kontor. Då är container bra att hyra. En container kan du ha till nästan vad som helst. Det beror på vilka behov du har. Du kan hyra en container för förvaring av byggmaterial. Behöver du förvara saker nedkylda eller frysta är det möjligt. Har du behov av att förvara miljöfarligt byggmaterial kan du det, eller om du behöver göra dig av med miljöfarligt material, finns det container för miljöfarligt material.

Entreprenadcontainer

I en entreprenadcontainer kan man hyra en container som innehåller arbetsbänk, skruvstäd, hyllor, isolering, elcentral, belysning låsbom och värme.

Elcontainer

Hyr du en sådan får du en container med värme, isolering, sladdar, elcentral, låsbom, sladdar och så vidare. Du får ett system för förvaring och elcentral.

Byggcontainer

Behöver du en container där du kan såga, snickra och tillverka material för bygget, kan du hyra en sådan som är anpassad för just det behovet. Då ingår värme, ljus, elcentral, låsbom och isolering, så att du kan sitta där oavsett temperaturen utomhus.

Kontorscontainer

Behöver du ett flyttbart kontor kan du även hyra en container som personalen kan använda som sitt fikarum och vilorum. Då behöver du kanske en container med fönster, belysning, el. Då kan du möblera med bord och stolar och skrivbord till exempel. Det är praktiskt med att hyra en sådan som du lämnar tillbaka den dag du inte behöver dem längre.

Säkerheten viktig på byggarbetsplatser

Som byggledare är det viktigt att ta sitt ansvar för byggpersonalens säkerheten, både vad gäller säkerhetsutrustning. Även om man tar in byggjobbare på entreprenad och de säger sig ta ett ansvar för säkerheten för byggarbetarna, är det viktigt även för den upphandlande parten att kontrollera att säkerheten följs. Det räcker inte att få ett muntligt löfte. Det räcker heller inte att det menas underförstått. Om de som har tagit på sig bygget, måste den upphandlande parten kontrollera att säkerheten följs. Många byggarbetarföretag som inte är svenska, bryr sig inte, eller är ovetande om de säkerhetsföreskrifter som krävs i Sverige.

Pauser viktiga då arbetsmiljön är farlig

Den personal som är utvilad gör färre misstag. Är personalen uttröttad är det lättare att det begås misstag. Varje år förolyckas byggarbetare på sin arbetsplats. En olycka är en för mycket. Därför är säkerheten alltid a och o. Många takläggare struntar i säkerhetslinor. Det är som om de tror att det räcker att bära hjälm för att vara säkra, vilket inte stämmer. En säkerhetslina är ett måste för den som arbetar på taket. Läs här om du behöver hyra container i Stockholm.