Annonsera här.

Kontakta oss för att annonsera på denna sida.

Badrumsrenovering i Stockholm: Planera din porslin-oas

Ett av de viktigaste ställena i ett hem är badrummet. Här sätts ofta ribban för hur resten av huset eller lägenheten ser ut. Är badrummet ofräscht är det ofta ett bevis på att även resten är det. Många personer har för vana att gå in och titta i badrummen inne på restauranger innan de bestämmer sig för huruvida de vill tillbringa några timmar över ett mål mat där eller inte.

Skönhetslyft behövs i många fall

Många bostads- och hyresrätter ligger i byggnader som är flera decennier gamla. Detta innebär också att många badrum är i originalskick – även i Stockholms innerstad. I bästa fall kanske de fått ett mindre skönhetslyft i form av nya handdukar, draperier och dylikt. Men bortom detta försök till piff finns fortfarande omodernt kakel och en dusch eller ett badkar som ger intrycket av att vara förfader till dagens teknikunder. Det behövs helt enkelt en total makeover. För dig som planerar en badrumsrenovering i Stockholm har du lyckligtvis gott om företag som kan hjälpa dig.

Får abstrakt dröm till konkret ritning

Det är inte bara att börja riva och slita ut det gamla för att sedan hux flux få in nytt. Nej, en badrumsrenovering kräver mer planering än så. Det första som bör göras inför en renovering är att skapa en bild av hur det slutgiltiga resultatet ska se ut. Denna bild kan skapas genom att fråga släkt och vänner, genom att bläddra igenom inredningstidningar och lägga detaljer på minnet, eller helt enkelt genom att kontakta ett av de många företag som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm för att få förslag och idéer.

Dessa idéer och detaljer gör sig bäst om de samlas ihop på ett ställe, exempelvis i en ritning. På detta sätt skapas en bra överblick om hur resultatet kan komma att se ut. En ritning eller en skiss underlättar även när det är dags att välja den firma eller företag som ska hjälpa till med renoveringen. Om det så bara gäller inredning och dylikt, så blir det lättare att se om skalan på ritningen stämmer, eller om det är läge att tänka om.

Om en entreprenör ska anlitas kan denne se om renoveringen är möjlig att göra utifrån ritningen, eller om något tekniskt problem som vattenledningar och avlopp inte kommer kunna dras om för att matcha skissen. Det är av största vikt att det finns en ritning eller skiss som är helt fri från frågetecken när renoveringen väl ska börja, eftersom detta riskerar att försena processen.

Värt att tänka på inför badrumsrenovering

Det som är värt att tänka på inför en badrumsrenovering är att detta är något som inte gärna sker var och vartannat år. Detta är en renovering som ger ett slutresultat du kommer behöva leva med i flera år. Så det kan vara bra att försöka hålla badrummet så tidlöst som möjligt, oavsett om det faller mer åt klassisk, modern eller futuristisk stil inredningsmässigt.

Dessutom kräver det en del planering gällande när själva renoveringen ska äga rum. Det går inte över en natt, utan kan hålla på i flertalet veckor. Och med allt vad en renovering innebär; buller, byggdamm, avstängda avlopp och dylikt, så kan det bli en otrevlig upplevelse att vistas i samma lägenhet eller hus under tiden. Det kan dessutom ställa till med problem i vardagslivet och vardagsrutinerna, speciellt om det endast finns ett badrum i faciliteten. För dig som bor i Stockholm kan det vara svårt att hitta en alternativ bostad, så planera noga – det lönar sig.